Brasserie Au Baron

Brasserie Au Baron, net over de grens vanuit België, is een echt familiebedrijf dat in 1989 is gestart met het brouwen van artisanale bieren. De brouwerij is genoemd naar het bijbehorende café Au Baron, wat al sinds 1973 in handen is van de familie. Au Baron brouwt saisons, biere de gardes en komt regelmatig met nieuwe bieren ontstaan door collaborations met fameuze brouwers uit o.a. de VS.

Inhoud VE Verkrijgbaarheid
Fles 33cl Doos 24/st niet beschikbaar
Fles 75cl Doos 12/st altijd beschikbaar
Fust 20L Dolium keg op aanvraag beschikbaar
Fust 30L n.v.t niet verkrijgbaar

Assortiment

Cuvéé des Jonquilles (7,0%), de bekendste binnen het assortiment. De blonde cuvée van de narcissen pronkt lichtblond. Een smaakpalet dat zeer verfrissend en verteerbaar is, aroma’s die zowel op citrus als op bloemen worden gebracht. de bitterheid is zowel subtiel als verfijnd, ondersteund door gist.

Saison St-Médard Ambree (7,0%), een bier met een donkere abrikozenkleur. Overvloedig, romig en stabiel schuim. Behoorlijk bitter. Droog en verfrissend bier. Gehopt in de neus. Licht brouwsel van gist, uitgebalanceerde smaak. ongefilterd hergist bier in de fles.

Saison St-Médard Brune (7,0%), De bruine Saint Médard heeft een diepe robijnbruine kleur, een rijk en romig bruin schuim van een mooie outfit. Gehopte neus, bitter, geroosterd. Halfdroge, fijn gekarameliseerde smaak, met hints van gebrande, diepe bitterheid. Goede bittere mond die lang, aangenaam, vrij droog en zacht is.

Saison St-Médard Noel (7,0%)

Noblesse Oblige (7,0%) Noblesse Oblige is een uitzonderlijk bier gebrouwen in een samenwerking tussen Jester King Brewery in Texas en Au Baron. Dit Light Guard-bier heeft een gele, heldere en olieachtige kleur en wordt bedekt door een dun wit schuim dat dunner wordt. Op de neus heeft het bloemige parfums van mout, hop en vers fruit met een vleugje honing.

Old  Man Winter  (7,0%), Wanneer de Brasserie Au Baron samenwerkt met 10 Barrel Brewing, geeft het een winter-houdend biertje genaamd Old Man Winter, gebrouwen met kastanjemeel en hop, Chinook, Magnum en Tradition in dry hopping.
Achter een barnsteenkleur met gebroken witte mousse gaan aroma’s van karamel, geroosterd mout en gedroogd fruit schuil.
In de mond is er een bier met een sterk karakter, met smaken van gedroogd fruit, alcohol, karamel, hop, geroosterde mout en kastanje met een vleugje specerijen.

Verkoopprijzen

33cl 75cl 20l
Producten Verkoopprijs zakelijk* Verkoopprijs particulier** Verkoopprijs zakelijk* Verkoopprijs particulier** Verkoopprijs zakelijk*
Cuvéé Jonquilles niet beschikbaar niet beschikbaar € 3,99 € 5,99 € 97,50
Saison St-Médard Ambree/ Brune / Noel niet beschikbaar niet beschikbaar € 3,99 € 5,99 € 97,50
Noblesse Oblige niet beschikbaar niet beschikbaar € 4,29 € 6,29 niet beschikbaar
Old Man Winter niet beschikbaar niet beschikbaar € 4,29 € 6,29 niet beschikbaar

* Exclusief BTW, Leeggoed en Bezorgkosten (indien van toepassing), gebaseerd op een order van minimaal 12 besteleenheden
** Inclusief BTW, Exclusief Leeggoed (alleen 33cl) en Bezorgkosten.