Brouwerij Amai

Door een workshop bierbrouwen werd de interesse gewekt om datgene zelf te maken waar Henk Fijneman al jaren zo van kon genieten. Door veel verschillende mouten, hoppen en gisten te proberen rolden er een paar heerlijke recepten uit, die mensen in zijn omgeving uitermate aanspraken. Met in het achterhoofd het feit dat men net als Henk wel eens wat anders wil dan de bekende merken en smaken begon een onderneming als vanzelf vorm te krijgen. Samen met zijn partner ging Henk in 2013 van start met dit avontuur.

Brouwerij Amai is een hele kleine brouwerij in België, maar wel met grootse bieren. Het assortiment staat uit een 9-tal volmout bieren, waarnaast ook steeds ruimte is voor ontwikkeling en het maken van Specials.

Inhoud VE Verkrijgbaarheid
Fles 33cl Doos 24/st wisselend beschikbaar
Fles 75cl Doos 12/st op aanvraag
Fust 20L Dolium keg op aanvraag
Fust 30L n.v.t niet verkrijgbaar

Assortiment

Ne Blonde Loemelaer (6%), is een volmout blond bier van hoge gisting. Puur mout, hoppen, gist en water – bier in basisvorm. Het aroma is rijk aan citrusachtige toetsen en heeft een licht bitterige afdronk. Een verrassend frisse en toegankelijke dorstlesser met een stevige schuimkraag als topping. Heerlijk op een terrasje in de zomer als het zonnetje schijnt.

Ne Frisse Loemelaer (6%), De laatste telg in de Loemelaer-familie is een ‘Saison Dry Hop’. Een fris biertje met een snufje kruiden. De gist zorgt voor de frisse, fruitige, alcoholische toets. De koudhopping zorgt voor de hoppige aroma’s! Een dorstlessend lente- en zomerbiertje waarvan de licht bitterige afdronk van citrus- en granige tonen lang blijven hangen.

Ne hoppige Loemelaer (7%), is een India Pale Ale, gebrouwen met één moutsoort en vier verschillende hopgiften in diverse fasen van het brouwproces, karakteriseert zich door zijn hoppig en bloemig karakter. Koud gedronken in de zomer een heerlijke opkikker.

Ne bruine Loemelaer (7%), een dubbel bier van hoge gisting, gemaakt van pilsmout en zwarte mout. Mooi gehopt met de aromatische hop Hallertau Mittelfrüh. Hierdoor krijgt het een bitterig kruidig aroma. Een lekker zacht en smaakvol bier om rustig van te genieten.

Ne Gouwe Loemelaer (9%), is een stevige tripel met een mooie balans tussen geur, smaak en bitterheid. Met een fris mondgevoel en lichte afdronk. Ambachtelijk gebrouwen met Americaanse Amarillo hop en de aromatische Saaz hop uit Tsjechië.Samen met de gebruikte gist zorgt het voor de frisse, fruitige, alcoholische toets.

Ne Gouwe Loemelaer Tripel Hop (9%), is in basis dezelfde tripel als de ‘gewone’ Gouwe Loemelaer maar met nog een speciale bewerking aan het einde van het brouwproces. Bij het lageren volgt nog een extra Amarillo hopgift. Dit wordt ‘dry hopping of koudhoppen’ genoemd. In dit stadium draagt de hop niet bij aan de bitterheid maar puur aan het aroma. Bij het uitschenken komen hierdoor nog meer esters vrij wat zorgt voor een intensere smaakbeleving.

Ne Stoute Loemelaer (9%), inktzwart en romig is deze Russian Imperial Stout met een complex smaakpalet. Gebrouwen met verschillende mouten in combinatie met havervlokken en kandijsuiker. Toetsen van chocolade, koffie, caramel, noten. Met een mooie, romige, volle schuimkraag. Lekker zacht, bitterig en smaakvol bier om rustig van te genieten. Ga er maar eens goed voor zitten!

Ne Stoute Loemelaer Whiskey Infused (9%), is  een ambachtelijk Kempisch streekbier, Russian Imperial Stout, zwart bier (113 EBC) van hoge gisting, met hergisting in de fles, ongefilterd. Aroma van madeira/whisky, nat hout en kruiden. Gebrand van smaak, bitter (72 EBU) en met een natte hout/whisky-toets aanwezig, die in de nasmaak plaats ruimt voor zoethout, met een eerder plakkerige finish. Niet geturfd.

Verkoopprijzen

33cl 75cl 20l
Producten Verkoopprijs zakelijk* Verkoopprijs particulier** Verkoopprijs zakelijk* Verkoopprijs particulier** Verkoopprijs zakelijk*
Ne Blonde Loemelaer € 1,44 € 2,19 niet beschikbaar niet beschikbaar niet beschikbaar
Ne Frisse Loemelaer € 1,39 € 2,19 niet beschikbaar niet beschikbaar niet beschikbaar
Ne Bruine Loemelaer € 1,49 € 2,39 niet beschikbaar niet beschikbaar niet beschikbaar
Ne Hoppige Loemelaer € 1,69 € 2,59 niet beschikbaar niet beschikbaar niet beschikbaar
Ne Gouwe Loemelaer € 1,69 € 2,59 niet beschikbaar niet beschikbaar niet beschikbaar
Ne Gouwe Loemelaer Tripel Hop € 1,69 € 2,59 niet beschikbaar niet beschikbaar niet beschikbaar
Ne Stoute Loemelaer € 1,79 € 2,79 niet beschikbaar niet beschikbaar niet beschikbaar
Stoute Loemelaer Whiskey infused € 1,89 € 2,99 niet beschikbaar niet beschikbaar
Mixed Box 24 flessen € 35,00 € 54,00 niet beschikbaar niet beschikbaar

* Exclusief BTW, Leeggoed en Bezorgkosten (indien van toepassing), gebaseerd op een order van minimaal 12 besteleenheden
** Inclusief BTW, Exclusief Leeggoed (alleen 33cl) en Bezorgkosten.