Brasserie Bellevaux

Brasserie Bellevaux is een brouwerij gelegen in de gelijknamige deelgemeente van Malmedy. Deze brouwerij is in handen van een Nederlandse familie. In een prachtige boerderij is de brouwerij gevestigd evenals een bijbehorend restaurant en winkel waar de bijbehorende producten te verkrijgen zijn.
De brouwerij heeft m.b.v. Ardens bronwater, uitgelezen ingrediënten, vakmanschap en geduldig speurwerk vier karaktervolle bieren die simpelweg Blonde, Brune, Black en Blanche werden genoemd. Daarnaast maakt de Malmedy tripel het assortiment compleet.

Inhoud VE Verkrijgbaarheid
Fles 33cl Doos 24/st altijd voorradig m.u.v. seizoensbieren
Fles 75cl Doos 12/st niet beschikbaar
Fust 20L Dolium keg op aanvraag
Fust 30L n.v.t op aanvraag

Assortiment

Bellevaux Blanche (4,8%) is een friszuur witbier op basis van gerst en tarwe. Een ideale dorstlesser van hoge gisting alleen beschikbaar in de lente en de zomer. Het bier is enigszins troebel en heeft een kruidig aroma. Uitstekend te combineren met vis, pasta en gekruide gerechten. Voor een troebel effect even de fles omzwenken zodat het depot zich mengt met het bier. Serveren op 4 à 5 °C

Bellevaux Blond (7%). Verrassend zacht van smaak. Licht fruitig maar met bittere eindtoets. Goudkleurig met fijne witte schuimkraag. Fruitig aroma met bitterheid van elzasser hop. Lekker bij kaas, (rund-)vlees en koude vleesschotels. Serveren bij temperatuur van 6 à 7 graden.

Bellevaux Brune (6,8%). Kastanjebruin, volmondig bier met tonen van rood fruit en caramel. Bescheiden bitterheid. Soepel, niet zoet bruin bier met romige schuimkraag. Aroma van chocolademout, rood fruit en caramel. Combineert goed met stoofschotels, wild en winterse gerechten (stamppotten bijvoorbeeld). Serveren op 6 en 8°C.

Bellevaux black (6,3%) is een zwart speciaal bier. Het bier werd geboren uit een smaakherinnering. Black is ontwikkeld met de Britse brouwmeester Ian Ward uit de inspirerende ervaringen van 30 jaar geleden. Met Ardennen bronwater, Belgische mouten, Engelse hop, een iets hoger alcoholgehalte, licht koolzuurhoudend en gebrouwen op de Engelse manier: het perfecte voorbeeld van een gemengd huwelijk. Drink Black op 8-12 ° C. Het bier komt goed overeen met stevige gerechten zoals vleesgerechten en ‘stamppot’.

Malmedy Tripel (9%). Een krachtige, volle smaak door de prominente alcoholgloed en de diverse moutsoorten. Drinkt heel makkelijk weg maar is daardoor een beetje verraderlijk. Goudblond met fijn schuim, fruitig met tamelijk bittere afdronk. Lichtzoete toets bij aanvang, uitmondend in bittere eindnoot door de Elzasser hop. Als digestief of bij dessert. Kan ook heel goed bij gevogelte worden gedronken. Niet te koud serveren, bij 8°C komen de aroma’s ten volle tevoorschijn.

Verkoopprijzen

33cl 75cl 20l
Producten Verkoopprijs zakelijk* Verkoopprijs particulier** Verkoopprijs zakelijk* Verkoopprijs particulier** Verkoopprijs zakelijk*
Bellevaux Blanche € 1,24 € 1,99 niet beschikbaar niet beschikbaar € 85,00
Bellevaux Brune € 1,34 € 2,09 niet beschikbaar niet beschikbaar € 90,00
Bellevaux Blond € 1,34 € 2,09 niet beschikbaar niet beschikbaar € 90,00
Bellevaux Black € 1,34 € 2,09 niet beschikbaar niet beschikbaar € 90,00
Malmedy Tripel € 1,39 € 2,29 niet beschikbaar niet beschikbaar € 92,50
Mixed Box 24 (33cl)flessen € 33,00 € 48,00 niet beschikbaar niet beschikbaar NVT

* Exclusief BTW, Leeggoed en Bezorgkosten (indien van toepassing), gebaseerd op een order van minimaal 12 besteleenheden
** Inclusief BTW, Exclusief Leeggoed (alleen 33cl) en Bezorgkosten.