De Glazen Toren

Brouwerij De Glazen Toren, opgericht in 2004, opgericht door twee afgestudeerde brouwmeesters, Jef Van den Steen, gekend bierauteur, en zijn compagnon Dirk De Pauw. De brouwerij heeft zich de afgelopen 14 jaren voornamelijk gericht op export en is dan ook in diverse landen verspreid over alle werelddelen verkrijgbaar. De bieren worden gebrouwen in Erpe-Mere, maar zal begin 2019 een tweede pand betrekken om aan zijn sterk groeiende vraag te kunnen blijven voldoen. De missie van de brouwerij blijft ongewijzigd: op ambachtelijke wijze natuurbier brouwen, met enkel de beste grondstoffen en zonder toevoeging van om het even welk kunstmatig additief!

Inhoud VE Verkrijgbaarheid
Fles 33cl Doos 24/st beschikbaar vanaf medio 2019
Fles 75cl Doos 12/st altijd beschikbaar, behalve seizoensbieren
Fust 20L Keykeg op aanvraag
Fust 30L n.v.t niet verkrijgbaar

Assortiment

Canaster Winterscotch (9,5%), is een roodbruin bier dat zich kenmerkt door een romige, gebroken witte schuimkraag, met een aroma van banaan en rozijntjes. Een krachtige en droge afdronk zult u ervaren.

Cuvée Angelique (8%), is een roodkoperkleurig herfstbier dat zich kenmerkt door een gebroken witte fijnmazige schuimkraag, caramelmoutig en droog met geprononceerde bitterheid. Een lange afdronk met fijne hoptoetsen.

Jan de Lichte (7,5%), is lichtgesluierd dubbel witbier, bleek van kleur met een witte schuimkraag. Kenmerkend door een grapefruit aroma met koriandertoets, kruidig en een lange droge afdronk.

Ondineke Oilsjtersen tripel (8,5%), Het lokaal bekende figuur van Ondineke en het gebruik van Aalsterse hop deed Stad Aalst dit bier tot stadsbier verkiezen. Het is een goudblonde tripel met een stevige schuimkraag. Verder is Ondineke volmondig¸ zijdeachtig, met een fijne pareling, zacht gehopt met een ronde afdronk.

Saison d’Erpe-Mere, een saison van 6,5%, een typische specialiteit van Henegouwen. Licht gesluierd, strogeel met een witte stabiele schuimkraag. Kenmerkend door een hoppige (citrus)aroma, een fijne bitterheid en sterk parelend.

Saison d’Erpe-Mere Eindejaar, een saison van 9%, een typische specialiteit van Henegouwen.

Saison d’Erpe-Mere Lentebier (9%), een tripel met saison toetsen. Kenmerkend door een witte, fijnmazige stevige schuimkraag. Hopzuurtjes bij volmondigheid. Lichtjes alcoholzoet. Gesl uierde en intense gele kleur, een hoppige aroma en lange afdronk.

Verkoopprijzen

-->
33cl 75cl 20l
Producten Verkoopprijs zakelijk* Verkoopprijs particulier** Verkoopprijs zakelijk* Verkoopprijs particulier** Verkoopprijs zakelijk*
Canaster Winterscotch prijzen volgen nog prijzen volgen nog € 4,39 € 5,99 € 100,00
Cuveé Angelique prijzen volgen nog prijzen volgen nog € 4,39 € 5,99 € 100,00
Ondineke prijzen volgen nog prijzen volgen nog € 4,39 € 5,99 € 100,00
Jan de Lichte prijzen volgen nog prijzen volgen nog € 4,39 € 5,99 € 100,00
Saison d'Erpe-Mere prijzen volgen nog prijzen volgen nog € 4,39 € 5,99 € 100,00
Saison d'Erpe-Mere Lentebier / Eindejaar prijzen volgen nog prijzen volgen nog € 4,39 € 5,99 € 100,00
Mixed Box 12 flessen prijzen volgen nog prijzen volgen nog € 53,00 € 72,00 NVT

* Exclusief BTW, Leeggoed en Bezorgkosten (indien van toepassing), gebaseerd op een order van minimaal 12 besteleenheden
** Inclusief BTW, Exclusief Leeggoed (alleen 33cl) en Bezorgkosten.