Brouwerij de Klem

Olivier Op De Beeck, gepassioneerd bierfanaat, is op zoek gegaan naar het hoe en waarom bij verschillende brouwers/brouwerijen in binnen- en buitenland. In 2012 nam hij de eerste maal de roerstok zelf in handen en creëerde zo zijn eerste biertjes.
Zijn passie is het ambachtelijk brouwen van bier en dat delen met andere bierliefhebbers. In 2016 was het zover: Brouwerij De Klem brengt haar eerste bier Hellegat Blond op de markt, vestigt zich in Niel, gelegen tussen Antwerpen en Brussel, waar hij geregeld zijn deuren openstelt voor geïnteresseerden, uiteraard met daarbij de nodige degustaties.

Inhoud VE Verkrijgbaarheid
Fles 33cl Doos 24/st altijd beschikbaar
Fles 75cl Doos 12/st niet beschikbaar
Fust 20L Dolium keg op aanvraag
Fust 30L n.v.t niet verkrijgbaar

Assortiment

Hellegat Blond (6,5%), een dorstlessend bier gebrouwen met een opmerkelijk aandeel pilsmout. In dit doordrinkbier herken je bovendien een frisse toets van koriander en appelsienschil. Hoge gistingsbier hergist op fles.

Hellegat Super Blond (7,5%), een volmondig bier gebrouwen met drie soorten mout. Dit degustatiebier heeft een kruidig karakter met toetsen van vanille en zoethout. De aromatische hoppen zorgen voor een subtiele bitterheid en een fruitige afdronk. Hoge gistingsbier hergist op fles.

Hellegat Bruin (6,5%), een vlot doordrinkbaar bruin bier, gebrouwen met floraal-kruidige hoppen, die zorgen voor een licht gerookte, fris-fruitige afdronk. Hoge gistingsbier hergist op fles.

Hellegat Super Bruin (9,5%). Het winterbier van de brouwer. Hoge gistingsbier hergist op fles.

Hellegat Kriek (8,0%). Hellegat tripel met kriekensap.

Hellegat Tripel (8,5%), een degustatiebier gebrouwen volledig volgens de verhoudingen van Hellegat Blond, maar met méér mout, méér hop, méér kruiden (koriander en sinaasappelschil), … met méér alcohol en met nog méér smaak. Hoge gistingsbier hergist op fles.

Rupeliaan (8,5%), een amberkleurig, “Tripel Hop” degustatiebier, gebrouwen met karamelmouten die naast de kleur zorgen voor een volmondige, ronde smaak. De drie verschillende hopsoorten brengen dan weer kruidigheid, maar ook florale en fruitige accenten in balans. Hoge gistingsbier hergist op fles.

Verkoopprijzen

33cl 75cl 20l
Producten Verkoopprijs zakelijk* Verkoopprijs particulier** Verkoopprijs zakelijk* Verkoopprijs particulier** Verkoopprijs zakelijk*
Hellegat blond € 1,44 € 2,19 niet beschikbaar niet beschikbaar € 85,00
Hellegat bruin € 1,49 € 2,29 niet beschikbaar niet beschikbaar € 87,50
Hellegat super blond € 1,49 € 2,29 niet beschikbaar niet beschikbaar € 87,50
Hellegat winter € 1,74 € 2,79 niet beschikbaar niet beschikbaar € 100,00
Hellegat Tripel € 1,64 € 2,59 niet beschikbaar niet beschikbaar € 95,00
Rupeliaan € 1,69 € 2,69 niet beschikbaar niet beschikbaar € 97,50
Hellegat Kriek € 1,64 € 2,59 niet beschikbaar niet beschikbaar niet beschikbaar
Mixed Box 24 flessen € 38,00 € 55,00 niet beschikbaar niet beschikbaar

* Exclusief BTW, Leeggoed en Bezorgkosten (indien van toepassing), gebaseerd op een order van minimaal 12 besteleenheden
** Inclusief BTW, Exclusief Leeggoed (alleen 33cl) en Bezorgkosten.