Brouwerij de Vlier

Brouwerij de Vlier. In 2008 kwam een allang sluimerend project van brouwer Marc Andries, plots in een echte stroomversnelling: het opstarten van een eigen brouwerij. Op 10 maart van dat jaar werd de BVBA Brouwerij De Vlier boven de doopvont gehouden. Als locatie werd een leegstaand gebouw in het centrum van de Leuvense deelgemeente Kessel-Lo gevonden, waar vroeger het café Bieduif’ke was gevestigd. De keuze van een naam voor de nieuwe brouwerij vloeide voort uit de streeknaam Vlierbeek en het werd dan ook Brouwerij De Vlier. Het besluit werd genomen om een volledig nieuwe brouwinstallatie aan te kopen. Sinds September 2008 wordt het bier gecommercialiseerd en sinsdien is het in België in verschillende cafés, drankenhandels en streekwinkels verkrijgbaar. Vanaf heden zal het assortiment ook in Nederland worden aangeboden via Het Bierloket.

Inhoud VE Verkrijgbaarheid
Fles 33cl Doos 24/st niet beschikbaar
Fles 75cl Doos 12/st wisselend beschikbaar
Fust 20L Dolium keg op aanvraag
Fust 30L n.v.t niet verkrijgbaar

Assortiment

De Vlier Blond (7,5%), De Vlier Blond is een goudgeel bier van lage gisting  met een wandklevende witte schuim-kraag. In de neus is het fris, met hop, appels en citrus. Na een neutrale smaakaanzet komt een tintelende fruitigheid, een toets van honing en een licht hoppige afdronk. Met smaakevolutie, niet gefilterd en ongepasteuriseerd.

De Vlier Amber (6,9%), door het gebruik van hoofdzakelijk Munich Mout heeft dit bier een mooie ambere kleur en een moutige afdronk. De aangename bitterheid en wandklevende schuimkraag is het gevolg van een hopping enkel met Lublin. De 69 refereert naar het geboortejaar van de brouwer. Met smaakevolutie, ongefilterd en ongepasteuriseerd.

De Vlier Dark (8%), is een mooi donker bier. Met dit donker bier vervolledigen we ons basisgamma van drie bieren: Blond, Amber 69 en … Dark. Dit zachte donkere bier van hoge gisting wordt met speciale mouten en kandijsuiker bereid zodat men toetsen van koffie en chocolade waarneemt. Met smaakevolutie, niet gefilterd en ongepasteuriseerd

De Vlier Saison (5,5%), meesterbrouwer Marc Andries heeft binnen de definitie van Saison er toch een typisch ‘De Vlier’-bier van gemaakt. Dit bier wordt verzuurd in de brouwzaal. Het gebruik van tarwe, Styrian-hop, koriander en curaçao en het lichtjes aanzoeten maakt het bier vol van smaak, licht bitter, fruitig, heel verfrissend en toch laag in alcoholgehalte.

De Vlier Carrousel (6%) bier werd voor het eerst gebrouwen op vraag van het Leuvens cultuurcentrum 30CC, ter gelegenheid van het uniek volksfeest in Kessel-Lo op za­terdag 14 mei 2011. Meester brouwer Marc selecteerde hiervoor vier granen en een aantal hop variëteiten waardoor een uniek blond bier met een uitgesproken fris en fruitig karakter verkregen werd. Het bier wordt o.a. gemaakt met speltmout wat een lichte zurigheid geeft aan het bier. De Simcoehop geeft het bier zijn verfrissend citrus karakter. Met smaakevolutie, niet gefilterd en on­gepasteuriseerd.

De Vlier Holsbeekse Lentetripel (8,5%), is een typisch seizoensbier. Om opnieuw krachten op te doen na een uitputtende winter brengt Brouwerij De Vlier u deze driegranen lentetripel. Slechts beperkt in tijd beschikbaar, enkel tijdens het voorjaar tot de voorraad uitgeput is. Dit bier uit gerstemout, tarwe en haver heeft een specifiek hoppig aroma en afdronk. Met smaakevolutie, niet gefilterd en ongepasteuriseerd.

De Vlier Brut (8%), een echt feestbier. Ideaal voor het aperitief of gelegenheden die om bubbels vragen. Een bier met mooie frisse zuren door een complex gistingsproces. De hergisting met champagnegist zorgt voor een sterke koolzuurparel en een volle smaak. Met smaakevolutie, niet gefilterd en ongepasteuriseerd. De uitstekende gezel bij een feestelijke gebeurtenis. U zoekt een alternatief voor een fles cava, crémant of champagne? Zoek niet verder, u heeft ‘m gevonden.

De Vlier Gulden Delle (8,5%) is een heerlijk aperitiefbier. Zuur-zoet door een complex gistingsproces. Fruitig door gebruik te maken van het ongelooflijke parfum van vlierbloesems gecapteerd in zelfgemaakte vlierbloesemsiroop die op delicate wijze met het bier verenigd wordt. Met smaakevolutie, niet gefilterd en ongepasteuriseerd. Een ideale verfrissing op een warme zomerdag, of de uitstekende gezel bij de start van een maaltijd. Dit bier kan je beschouwen als de demi-sec van onze drie aperitiefbieren.

De Vlier Ferme Framboos (8%), ontstaan doordat twee streekproducenten hun krachten bundelden om dit unieke aperitiefbier te maken! De Ferme Framboos uit Sint-Agatha-Rode produceert het sap van hun eigen milieuvriendelijk geteelde frambozen waarmee dit bier zijn specifieke smaak en kleur bekomt. Brouwerij De Vlier gebruikt een zuur-zoet basisbier dat bekomen wordt door een complex gistingsproces. Deze combinatie resulteert in een goddelijke drank! Met dit rosé-aperitiefbier maakt brouwerij de vlier zijn trio aperitiefbieren compleet. Met smaakevolutie, niet gefilterd en ongepasteuriseerd.

Verkoopprijzen

33cl 75cl 20l
Producten Verkoopprijs zakelijk* Verkoopprijs particulier** Verkoopprijs zakelijk* Verkoopprijs particulier** Verkoopprijs zakelijk*
De Vlier blond niet beschikbaar niet beschikbaar € 4,99 € 6,99 € 100,00
De Vlier amber niet beschikbaar niet beschikbaar 4,99 € 6,99 € 100,00
De Vlier Dark niet beschikbaar niet beschikbaar € 4,99 € 6,99 € 100,00
De Vlier Saison niet beschikbaar niet beschikbaar € 4,99 € 6,99 € 100,00
De Vlier Caroussel niet beschikbaar niet beschikbaar € 4,99 € 6,99 € 100,00
De Vlier Holsbeekse tripel niet beschikbaar niet beschikbaar/td> € 4,99 € 6,99 € 100,00
De Vlier Dreke niet beschikbaar niet beschikbaar € 4,99 € 6,99 € 100,00
De Vlier Onbekende soldaat niet beschikbaar niet beschikbaar € 4,99 € 6,99 € 100,00
De Vlier Brut niet beschikbaar niet beschikbaar € 5,79 € 7,99 niet beschikbaar
De Vlier Gulden Delle niet beschikbaar niet beschikbaar € 5,79 € 7,99 niet beschikbaar
De Vlier Ferme Framboos niet beschikbaar niet beschikbaar € 6,89 € 9,49 niet beschikbaar
Mixed Box 12 flessen niet beschikbaar niet beschikbaar € 66,00 € 82,00

* Exclusief BTW, Leeggoed en Bezorgkosten (indien van toepassing), gebaseerd op een order van minimaal 12 besteleenheden
** Inclusief BTW, Exclusief Leeggoed (alleen 33cl) en Bezorgkosten.