Brouwerij Het Alternatief

Brouwerij het alternatief is ontstaan als passie voor het betere bier. Als zoon van een biersteker kwam brouwer Piet Salomez als kind in vele brouwerijen. Daar heeft hij het virus te pakken gekregen. Dit is ruim 40 jaar geleden. De brouwerij bestaat nu al ruim 12 jaar, nog steeds als hobby. Wel met een eigen brouwinstallatie van Brewiks. Grote batches worden gebrouwen bij bevriende brouwerijen. Het doel van de brouwer is dus niet kwantiteit maar kwaliteit en originaliteit.  Bij Het Alternatief vindt u dus “alternatieve” bieren. Alle bieren zijn zonder kunstmatige producten gemaakt. Ook zijn de meeste bieren volmout. Dus geen suiker, geen hopextracten, geen bewaarmiddelen, geen zoetstoffen enzovoort. Hopelijk kunnen jullie ook genieten van deze artisanale natuurlijke bieren.

Inhoud VE Verkrijgbaarheid
Fles 33cl Doos 24/st wisselend beschikbaar
Fles 75cl Doos 12/st niet beschikbaar
Fust 20L Dolium keg op aanvraag
Fust 30L n.v.t niet verkrijgbaar

Assortiment

Platteau (4,5%) is een blond zeer verfrissend bier van laag alcoholgehalte. Slechts 4,5 vol% maar met meer smaak dan vele tripels. Het bier is niet gefilterd niet gepasteuriseerd en met hergisting op de fles. alle ingrediënten zijn water, pale-ale mout, munich mout,gist en als hop citra en amerillo

Den “ATERNATIEF “ (5,0%) is een volmout bier van hoge gisting met hergisting in de fles. Dit bier is niet gepasteuriseerd. De smaak doet denken aan pils maar dan met meer mout, voller en hopperig.

Hik bier blond (7,0%), is een Belgisch ambachtelijk bier gebrouwen door en voor de bierliefhebber. De kleur is goudblond en heeft een stevige stabiele schuimkraag met heel fijne bellen. Het schuim is wandklevend en laat een “kant” tekening achter op het glas. Het bier heeft aroma’s van granen en hop.

Tatsevoet (6,0%), is een origineel amberkleurig volmout bier van 6 vol% alcohol.  Dit bier is ontwikkeld met als doel een historische reconstructie te maken van een Speciale Belge uit de jaren 20- 30. Dit was de bloeiperiode van deze stijl, en ook van de Izegemse schoen en borstelnijverheid.

Eerwaarde Pater (9%),  is een zwaar complex bier, met verwarmende alcohol geschikt om de grootste kou van de winter te compenseren. Het is een donkerbruin bier met aroma’s en smaken van hout, wijn, porto, en licht gebrande mout. Het bevat 7 soorten mout vanaf pils tot chocolade mout.

Piet-Agoras (9%),  is een amberkleurig bier van hoge gisting met nagisting op de fles zonder pasteurisatie. Bij het proeven is er in het begin een karamelzoete moutsmaak aanwezig met daarna een bitterheid te bekomen die lang blijft hangen op de smaakpapillen. Bemerk ook de intense hoparoma’s

Ambetanterik (11,0%), is een stout van 10% vol alcohol.  Deze toegankelijke stout bevat in de smaak donkere chocolade, koffie en cichoreibitterheid. U proeft de gebrande mout die zeer zorgvuldig gedoseerd is. Dit complex bier biedt een schakering van gebrande aroma’s en smaken.

Bittere Waarheid (11,0%), is een blond bitter bier van 11 vol% alcohol. Dit bier is zeker niet het bitterste op de markt. Maar misschien kan het evenwicht tussen bitter en hoparoma’s u bekoren. Ondanks de 100 EBU is het bier toch vlot drinkbaar. Er worden 4 soorten hop op 4 verschillende tijdstippen toegevoegd.

Verkoopprijzen

33cl 75cl 20l
Producten Verkoopprijs zakelijk* Verkoopprijs particulier** Verkoopprijs zakelijk* Verkoopprijs particulier** Verkoopprijs zakelijk*
Platteau € 1,29 € 2,09 niet beschikbaar niet beschikbaar € 87,50
Den Alternatief € 1,39 € 2,29 niet beschikbaar niet beschikbaar € 90,00
Tatsevoet € 1,44 € 2,29 niet beschikbaar niet beschikbaar € 92,50
Hik blond € 1,44 € 2,29 niet beschikbaar niet beschikbaar € 95,00
Eerwaarde pater € 1,49 € 2,39 niet beschikbaar niet beschikbaa niet beschikbaar
Piet-agoras € 1,49 € 2,39 niet beschikbaar niet beschikbaar € 100,00
Ambertanterik € 1,54 € 2,49 niet beschikbaar niet beschikbaar niet beschikbaar
Bittere Waarheid € 1,54 € 2,49 niet beschikbaar niet beschikbaar €100,00
Mixed Box 24 flessen € 35,00 € 54,50 niet beschikbaar niet beschikbaar

* Exclusief BTW, Leeggoed en Bezorgkosten (indien van toepassing), gebaseerd op een order van minimaal 12 besteleenheden
** Inclusief BTW, Exclusief Leeggoed (alleen 33cl) en Bezorgkosten.