Brouwerij Stanium

Deze brouwerij is opgestart in 2016, nochtans is de brouwer niet aan zijn
proefstuk toe. Na de lancering van de biertjes “Va’ Snee, ne Vloeiende, ne
Groeiende”, groeide het idee om een brouwerij op te starten waar vooral
gebrouwen wordt “op maat van de klant”. Bij ons kan je terecht voor
gepersonaliseerde bieren, volgens recept helemaal aangepast aan uw
wensen.

Inhoud VE Verkrijgbaarheid
Fles 33cl Doos 24/st zeer gelimiteerd
Fles 75cl Doos 12/st op aanvraag
Fust 20L Dolium keg niet beschikbaar
Fust 30L n.v.t niet verkrijgbaar

Assortiment

De Saison Stanium (6,0%), is sterk gehopt met zowel een stevige Belgische hop als met edele Duitse en Sloveense hoppen (triple hop). Zijn kruidigheid komt nagenoeg volledig vanuit de gist. Deze saison bevat nauwelijks restsuiker, dit is een gezond biertje enkel gebrouwen met topproducten, zonder smaakmakers!

Stanium Saison Classic (6,0%), wie het minder begrepen heeft op de hoppige toetsen van onze Stanium Saison, zal waarschijnlijk zijn gading vinden in het romige en kruidige karakter van deze authentieke Saison. Stanium Saison Classic is een rasechte saison, zoals een saison moet zijn: fris, karaktervol, fruitig, zomers en goed in evenwicht. Perfect als dorstlesser.

Stanium Foncé (7,4%), dit is een atypisch donker biertje. Foncé is een biertje gebrouwen met Rochefort gist, licht gehopt, kruidig, aangevuld met fijne kruiden. Door het lage restsuikergehalte blijven de smaken lang hangen. Dit is een fijn biertje om van te genieten.

Stanium Claire (6,7%), Claire is een amberkleurig biertje, laag in alcohol, met een heel moutige afdronk. Dit biertje is met 5 verschillende mouten gebrouwen, en de haver geeft zijn typische biscuitachtige en zachte smaakt. Afgewerkt met diverse fijne kruiden, welke subtiel toegevoegd zijn.

Stanium Triple (8,1%), geïnspireerd door het betere werk van de tripels, is dit er eentje waar gekozen is om subtiel een rookmout aan toe te voegen. De Saison gist zorgt voor een strakke en droge toets, waardoor een zekere frisheid ontstaat. Aangevuld met fijne hopjes, kan dit bier beschouwd worden als “eentje om van te genieten”.

Stanium Triple Whisky (8,1%), in de Triple Whisky is de rookmout in de Triple vervangen door een Whisky mout. Hiermee is een totaal ander bier bekomen, met een totaal ander smaak palet. Liefhebbers zullen de turfsmaak weten te waarderen.

Verkoopprijzen

33cl 75cl 20l
Producten Verkoopprijs zakelijk* Verkoopprijs particulier** Verkoopprijs zakelijk* Verkoopprijs particulier** Verkoopprijs zakelijk*
Alle bieren niet beschikbaar € 2,89 niet beschikbaar € 5,99 niet beschikbaar

* Exclusief BTW, Leeggoed en Bezorgkosten (indien van toepassing), gebaseerd op een order van minimaal 12 besteleenheden
** Inclusief BTW, Exclusief Leeggoed (alleen 33cl) en Bezorgkosten.