Brouwerij Steeman

In het pittoreske Mespelare maakt Brouwerij Steeman originele, vernieuwende bieren. Nadat zijn zelfgebrouwen bieren meer en meer succes kregen, groeide de uit de hand gelopen hobby van brouwer David Steeman al snel uit tot een echte brouwerij. Met veel passie voor de stiel bedenkt en brouwt hij op een zelfgemaakte proefinstallatie aparte bieren.

België heeft een rijke brouwtraditie die volgens David net teveel blijft hangen bij het traditionele gamma van Blond, Bruin en Tripel. Om te tonen dat goed bier ook origineel en vernieuwend kan zijn, zoals ook de groeiende craft beer-beweging in het buitenland toont, maakt brouwerij Steeman bieren zoals een koffietripel, een Stout met marshmallows, een mandarijn blond of een Stout met geturfde whisky-smaak.

Eén van de meest succesvolle recepten, het hoppig blonde en frisse biertje Hopmonkey, brouwt hij regelmatig op een oplage van 2.000L bij een grote commerciële brouwerij. Dit bier spreekt aan door zijn mooie volle smaak, ondanks het lage alcoholgehalte van 5,5%.

Inhoud VE Verkrijgbaarheid
Fles 33cl Doos 24/st zeer gelimiteerd
Fles 75cl Doos 12/st niet beschikbaar
Fust 20L Dolium keg niet beschikbaar
Fust 30L n.v.t niet verkrijgbaar

Assortiment

De Hopmonkey (5,5%) van Brouwerij Steeman is een fris, hoppig blond bier van hoge gisting, laag in alcohol maar vol van smaak. Bij het openen van de fles komt een explosie aan hoparoma je tegemoet. Dit hop-heavy bier dankt zijn volle aroma en smaak aan de overvloedige hopgiften. Dit tripel hop bier is gehopt met Willamette, Citra en Cascade. Deze Amerikaanse hoppen zorgen voor een complex, citrusachtig aroma. De hopbeleving wordt afgerond met een fris bittertje in de nasmaak. Het bier heeft een mooie koolzuurverzadiging en een overvloedige schuimkraag. Met het lage alcoholgehalte is dit een goed doordrinkbaar bier.

Knife & Fork (9,9%), een heerlijk complex bier om even voor te gaan zitten. De zware, donkere Knife & Fork is whisky met schuim erop: een complex, meerlagig bier voor de echte genieter. Dit bier is gebrouwen met geturfde mout waarmee in Schotland de whisky gedestilleerd wordt. Deze mout geeft het bier een peated whisky aroma. Een echt peatmonster!

Hype Upon Hype (7,5%), is een hoppig bier met een bittertje in de afdronk. De historische bierstijl IPA is een Engelse stijl die ontstond in de koloniale tijd. De populaire Pale Ale bieren overleefden moeilijk de lange reis met zeilschepen naar de kolonies, daarom werden deze bieren extra gehopt om beter te bewaren. IPA’s zijn een complete hype in bierland. Als climax hierop is men momenteel de sub-stijl New England IPA aan het hypen. De Hype Upon Hype is gebrouwen als hommage aan deze absude hypes.

Candy Crush (7,1%), is een lekker bruin bier, hier geen zwaar gebrande smaken zoals men verwacht van een klassieke Stoout, maar een subtiele afdronk met een hint van marshmallows.

Bowling Balls (6,5%), is een blond biertje met tarwetoetsen dat we gebrouwen hebben om een nieuwe hop, de Hüll Melon, uit te testen. Deze hop werd speciaal geselecteerd uit verschillende kruisingen op zijn meloenkarakter. De combinatie van meloensmaak met een licht, blond tarwebiertje leek ons wel iets. Geslaagd? You decide!

Farmgirl (5,5%), een eenvoudige blonde doordrinker die trouw blijft aan zijn roots. Laag in alcohol, lekker fris, droog uitgegist en met een frisse citrustoets. Saison is een bierstijl die vroeger werd gegeven als voedingsbier aan de landarbeiders in de streek van Henegouwen en het noorden van Frankrijk.

Monk’s Percolator (8,5%), is een klassieke tripel met een twist. In de nasmaak van dit bier herkent men een hint van koffiesmaak die volledig uit de gebruikte mouten komt.

De Dockhand (6%), een mokkaporter,  is een mooi, volmondig bruin bier om van te genieten. Dit laagalcoholische bier werd vroeger geschonken aan de dokwerkers om hen van voldoende energie te voorzien voor het zware werk in de haven.

Holy Sweet Mary (6,5%), een klassieke Pale Ale gebrouwen met Onze-Lieve-Vrouwkes, vers gebracht door de Sint. Ze geven het bier een fluwelen dronk en men vindt het aroma zeer subtiel in de afdronk terug

Tripel Pleasure (8,5%), een mooie gouden klassieke tripel. Gemaakt voor mensen die “genoeg hebben van al die speciale bieren”.

 

Verkoopprijzen

33cl 75cl 20l
Producten Verkoopprijs zakelijk* Verkoopprijs particulier** Verkoopprijs zakelijk* Verkoopprijs particulier** Verkoopprijs zakelijk*
Alle bieren niet beschikbaar € 2,59 niet beschikbaar niet beschikbaar niet beschikbaar

* Exclusief BTW, Leeggoed en Bezorgkosten (indien van toepassing), gebaseerd op een order van minimaal 12 besteleenheden
** Inclusief BTW, Exclusief Leeggoed (alleen 33cl) en Bezorgkosten.