Brasserie Minne

De brouwerij werd opgericht in 2008 door Catherine en Philippe Minne (meesterbrouwer) en Philippe Meurisse en op 26 januari 2008 werd het eerste bier La Trouffette Blonde gelanceerd. Dit bier werd eerst in opdracht gebrouwen bij Brasserie Artisanale de Rulles. Het bier werd genoemd naar Trouffet, een folkloristisch dorpspersonage uit Bastenaken. Vanaf december 2008 beschikt de brouwerij over een eigen brouwinstallatie en werden er nog meer varianten van La Trouffette gebrouwen, waaronder de seizoenbieren Belle d’été en Givrée. In 2010 bedroeg de jaarproductie 210 hl. In juli 2011 werd Bastogne Pale Ale op de markt gebracht. De brouwerij brouwt niet alleen de eigen bieren, maar ook voor andere brouwerijen of bierfirma’s.

Inhoud VE Verkrijgbaarheid
Fles 33cl Doos 24/st beschikbaar m.u.v. seizoensbieren en specials
Fles 75cl Doos 12/st beschikbaar m.u.v. seizoensbieren en specials
Fust 20L Inox Keg op aanvraag
Fust 20L Dolium Keg op aanvraag

Assortiment

De Trouffette Blonde (6,0%) is de eerstgeborene van de brouwerij in 2008. Uit de legendes van de Ardennen rijdt de Trouffette, een soort ondeugende Robin Hood, het bos op zijn zwijn. Deze goudblonde verleidt door zijn eenvoud: geen specerijen maar bloemige en kruidachtige aroma’s van hop Mosaïc. Mooie en openhartige laatste bitterheid.

Trouffette Brune (6,8%), een mooie donkere granaatkleur, is een dubbele pure malts zonder toegevoegde suikers, met aroma’s van noten, karamel en gedroogde vruchten. Een mooie eenvoud en veel karakter!

De Trouffette Rousse (7,5%), is in de pure traditie van Belgische bieren: karamel en gegrilde aroma’s opgewekt door de hitte van twee kruiden met een zeer lichte bitterheid aan het einde van de mond. La Rousse is een proeverijbier bij uitstek.

Bastogne Pale Ale (5,5%) Een fusie van tradities tussen spelt, een graan typisch voor de arme gronden van de regio en de historische India Pale Ale, onze BPA, met zijn subtiele mix van aromatische hop, onthult een fel en vurig karakter, typisch Ardennen. Lichtblond met gebalanceerde bitterheid ..

Ardenne Belle d’Été (6,0%), een witbier van tarwe, dorstlessend bij uitstek. Gebrouwen met tarwe en kruiden kenmerkend voor de traditionele witte (koriander en citrus schil), is dit wit toch atypisch door zijn rondheid, de mate van alcohol, de licht bittere en ongezoete afwerking. Oorspronkelijk gebrouwen voor de zomer, is het vandaag, gezien het succes, het hele jaar beschikbaar.

Ardenne Saison (5,5%), een licht blond bier, hergist met Brettanomyces-gist uit onze boomgaarden. Dit geeft het een pittige, levendige en doordringende kant met wilde aroma’s van leer en hooi. Dit seizoen is droog, bitter en extreem verfrissend voor lange zomerdagen!

Ardenne Tripel (8,5%), heldere amberkleur, aanhoudende mousse, zoetheid van kristal- en karamelmout, delicate en aromatische hop. Deze nieuwe interpretatie van de Traditional Belgian Triple is een van de nieuwste creaties van de brouwerij.

Ardenne Stout (8,0%), de brouwer combineert een intens smaakprofiel met een aangename smaakflexibiliteit. Het gebruik van gegrilde speltmout en houtachtige tonen geeft het intense koffiearoma’s, geroosterd met een vleugje zuurgraad. De brouwer heeft de sterke smaken van mouten, aroma’s en bitterheid van de drie hops gebruikt om een gebalanceerd product te krijgen: een stevige met sterke en intense smaken en goed in balans, zonder enige zwaarte.

Ardenne Givree (8,0%), de warme aroma’s, citrus en geel fruit, van deze barnsteen zonder kruiden tot de mooie romige mousse komen uit de gebruikte Amerikaanse en Nieuw-Zeelandse hop en gist. Dit smakelijke winter-amberbier wordt ideaal geproefd voor een stevig vuur om op te vrolijken!

Ardenne Spirit Old Ale (9,5%), is een sterk bier, intens van smaak en bitterheid. De keuze en concentratie van de gebruikte mouten is vergelijkbaar met die van een gerstewijn, Vin d’Orge. Dit rijke, intense, bijna zoete bier wordt leeggezogen door de bitterheid van 3 prachtige hop.

Ardenne Triple Cognac (8,5%), in samenwerking met de producent Maison Léonard van Cognac in Gondeville, hebben de brouwers ervoor gekozen om de Ardenne Triple te combineren met de fruitige en houtachtige smaken van Cognac.