Brouwerij Deca

Brouwerij Decaestecker, kortweg Deca, werd gesticht ca. 1880-1890 en vernield tijdens W.O. I. De brouwer maakte niet enkel bier, maar ook limonade. De brouwerij was en is in de achterliggende fabrieksgebouwen.

De brouwerij werd na WOI. herbouwd deels met hergebruikt materiaal. Behalve de traditionele koelmachine van ca. 1920 en de roerkuip van ca. 1850, is het bedrijf volledig gemoderniseerd.

Deca is een commerciële brouwerij die naast 7 eigen bieren ook fungeert als gasthuisbrouwerij waar bevriende brouwers hun bieren kunnen laten brouwen.

Naast Westvleteren en Struise brouwers is dit de derde brouwerij die gelegen is in de gemeente Vleteren en staan bekend om hun geweldige barrel-aged bieren.

 

Inhoud VE Verkrijgbaarheid
Fles 33cl Doos 24/st wisselend beschikbaar
Fles 75cl Doos 12/st niet beschikbaar
Fust 20L Dolium keg niet beschikbaar
Fust 30L n.v.t niet verkrijgbaar

Assortiment

Antiek blond (8%). Blond/amber ‘Old Strong Ale’, van hoge gisting, met nagisting in de fles, ongefilterd, niet gepasteuriseerd.

Super 5 ale (5%), heldergeel bier met o.a. aroma’s van bloemen. Smaak is moutig en fris fruitig. Van hoge gisting, met nagisting in de fles, ongefilterd, niet gepasteuriseerd.

Vleteren Alt (8%), helder roodbruin bier met een kruidig aroma van koekjes en peperkoek en karamel, maar ook enigszins fruitig; rijpe appels, rood fruit, gedroogd fruit, en een klein zuurtje. Van hoge gisting, met nagisting in de fles, ongefilterd, niet gepasteuriseerd.

Vleteren Blond 12% Bourbon Barrel Aged (12%). Blond bier. Gebrouwen met 4 verschillende moutsoorten en 2 verschillende hopsoorten. Gerijpt in eikenhouten vaten met whiskey.

Vleteren 12% Port Barrel Aged (12%) Bruin bier. Gebrouwen met 4 verschillende moutsoorten en 2 verschillende hopsoorten. Gerijpt op eikenhouten vaten met porto.

Deca Georges IV (8%) Het Deca team wou een uitzonderlijk en uniek bier als eerbetoon aan Georges (4de generatie van brouwers in de familie). Daarom besloten we de Georges IV, 2 jaar te rijpen op eiken houten vat met Whiskey. Dit bier is uniek met de herkenbare toetsen van eik, whiskey en vanille. Blond bier van 8°

Vleteren 8 Port Barrel Aged (8%). Gebrouwen met 4 verschillende moutsoorten en 2 verschillende hopsoorten. Gerijpt op eikenhouten vaten met porto.