Alvinne

Alvinne is een microbrouwerij gevestigd te Moen, in West Vlaanderen, opgericht in 2004 door drie vrienden, is pionier op het gebied van exclusieve Barrel Aged bieren. Alvinne staat bij vele bekend als de brouwerij van de zure bieren, echter daarnaast brouwen zij meerdere prachtige kwaliteitsbieren die bij een breder publiek worden gewaardeerd. Wij kunnen u echter beloven dat u niet teleurgesteld zal worden van zowel het zure als niet-zure assortiment van Alvinne dat Het Bierloket in zijn assortiment heeft.

Inhoud VE Verkrijgbaarheid
Fles 33cl Doos 24/st wisselend verkrijgbaar
Fles 75cl Doos 12/st niet verkrijgbaar
Fust 20L Dolium keg wisselend verkrijgbaar
Fust 30L n.v.t niet verkrijgbaar

Assortiment

Borinage (4% alc.)  is een blond hoppig dorstlessend bier, behorend tot de Belgische Grisette stijl.  Grisette is een historische bierstijl die vroeger werd gebrouwen voor de mijnwerkers in de streek van Henegouwen. Borinage wordt gebrouwen met de Morpheus gistcultuur.

Morpheus Saison (6% alc.) is een blond medium hoppig dorstlessend bier, behorend tot de Belgische Saison stijl. Saison is een historische bierstijl die vroeger werd gebrouwen door de landbouwers in de streek van Henegouwen. Waarschijnlijk waren saisons vroeger licht zurig. Om dit effect te krijgen wordt aan het hoofdbrouwsel (dat vergist wordt met een Belgische Saison gist) een kleine hoeveelheid van de zure Omega toegevoegd. Hierdoor krijgt het bier zijn eigen karakter, waarvan het verfrissend zurige tintje op de achtergrond het hoofdkenmerk is, zonder hierbij aan toegankelijkheid en smaakbalans te verliezen.

Mano Negra (10% alc.) is een zwart bier behorend tot de Belgische Stout stijl. Dit donkere bier heeft koffie toetsen, zonder de wrange bitterheid te hebben die eigen is aan heel donkere gebrande mouten. De Mano Negra Cognac is een variant op de Mano Negra. Dit donkere bier heeft 15 maanden gerijpt op cognac vaten.

Pays d’Erpigny (12% alc.) is een zwaar blond degustatiebier behorend tot de barley wine stijl. Het is zoetig van smaak en leent zich uitstekend voor rijping op houten vaten.
De houtgerijpte versie van de Pays d’Erpigny is onze Cuvée d’Erpigny. Door zijn fijne, complexe smaken afkomstig van de tannines van de Sauternes vaten en elementen van de wijn die oorspronkelijk op de vaten lag, is dit een heel complex en uniek degustatiebier.
Pays d’Erpigny wordt gebrouwen met onze Morpheus gistcultuur.

MoenRye Tripel (9% alc.) is een blond medium hoppig degustatie bier behorend tot de Belgische Tripel stijl. Kenmerkend voor deze tripel is dat hij gebrouwen wordt met een flinke hoeveelheid rogge. Dit verleent aan de MoenRye Tripel een mooi zacht karakter. Omdat hij gebrouwen wordt met een Saison gist, kunnen we spreken van een “Farmhouse Tripel”.

Land van Mortagne (13% alc.) is een zwaar lichtbruin degustatiebier, behorend tot de quadrupel stijl. Het is zoetig van smaak en leent zich uitstekend voor rijping op houten vaten. Land van Mortagne wordt gebrouwen met onze Morpheus gistcultuur. De houtgerijpte versie van de Land van Mortagne is onze Cuvée de Mortagne. Door zijn fijne, complexe smaken afkomstig van de tannines van de houten vaten en elementen van de wijn die oorspronkelijk op de vaten lag, is dit een heel complex en uniek degustatiebier.