Brouwerij de Meester

Dirk de Meester, eigenaar van de gelijknamige brouwerij De Meester, is sinds 2016 eigenaar van een kleinschalige artisanale brouwerij gevestigd te Harelbeke. Na enkele jaren brouwen in zijn schuur nam hij in 2016 intrek in de voormalige brouwerij van ’t Gaverhopke. Liefhebbers van de bieren van brouwerij de Meester kunnen in het café, dat ook in hetzelfde pand gevestigd is, alle mooie creaties van de brouwer komen proeven.

Filosofie van de brouwer: de traditie van het artisanaal brouwen in terug nieuw leven in blazen. De bieren worden uitsluitend gebrouwen volgens het traditioneel brouwproces, met de grootste zorg en uitsluitend met natuurlijke grondstoffen. Zo worden voor de bieren uitsluitend hopbloemen afkomstig uit Poperinge gebruikt en voegt hij er noch kleurpigmenten, noch schuimverbeteraars, noch kunstmatige smaakmakers aan toe.

Inhoud VE Verkrijgbaarheid
Fles 33cl Doos 24/st wisselend beschikbaar
Fles 75cl Doos 12/st op aanvraag beschikbaar (levertijd minimaal 10 weken)
Fust 20L Dolium keg op aanvraag beschikbaar (levertijd minimaal 10 weken)
Fust 30L n.v.t niet beschikbaar

Assortiment

Stasegemsche (5,5%), stroblond, fruitig met een licht bittere afdronk. De ideale dorstlesser.

Kuurnaarke (7,5%), een pittig blondje met een fruitig aroma en een toets van citrus, gekruid met koriander en sinaasappel.

Meesterke (6,8%), een licht amberkleurig, karaktervol en pittig gekruid volmout bier. Een uitgesproken dorstlessende afdronk.

De Meester blond IPA (7,5%), een fris blond genietersbier met een mooie witte schuimkraag. De fruitige aanzet wordt vergezeld een verassende hopbitterheid. Op de actergrond spelen er lichte florale en kruidige accenten. Een complex maar toch doordrinkbaar blondje.

De Meester Season (6,2%), een goudblonde dorstlesser met een witte schuimkraag. Licht moutzoete aanzet gevolgd door een mooie hopbitterheid. Een interessant samenspel van kruidige accenten, fruitigheid en het typische saisongistkarakter. De droge afdronk doet je verlangen naar de volgende.

De Meester Dubbel (8%), een donker tot zeer donker bier met een crèmekleurige schuimkraag. Een bier rijk van smaak en met een fris bittere afdronk.

Meestereske (9,5%), een goudblond bier met een witte schuimkraag. In de neus: fruitige esters, rietsuiker, honing en bleekmout. Smaak: moutzoet met een prachtige fruitigheid en een mooie hopbittere afdronk, volmondig.

Retrorik (9%), een bijna zwart bier met een donkerbruine schuimkraag. In de neus: gebrande mout, koffienotie, chocolade en licht kruidig. Smaak: gebrande mout, zoete chocolade, tikje koffie, moutbitterheid en een stevige body.

Dul Meesterke (8,5%), een donker amberkleurig bier met een witte schuimkraag. In de neus: gedroogde perzik, honing, banaan en ananas. Smaak: fruitis, heel fris begin, zacht en glad mondgevoel. Volmondig bier.

Meester Quadrupel (9,5%), is een zwart bier met een bruine schuimkraag. In de neus: chocolade, drop, banaan, gedroogd fruit en een beetje alcohol. Smaak: zoet, chocolade, licht moutbitter en volmondig.

Douze (12%), een quad die zorgt voor een warm en zoet mondgevoel.

Dark Master (11,5%), een imperial stout die geweldig smaakt. Zeer complex, boordevol body en toch goed drinkbaar.

Meester Kriek brut (7,5%), een traditionele kriek die zelfs voor niet kriekliefhebbers enorm in de smaak zal vallen.

De Meester Greenhopping (9,5%), is een amberkleurig winterbier gebrouwen met verse hop en je proeft dan ook een bepaalde aangename bitterheid.