Brasserie De La Senne

De bieren van de Brasserie de la Senne worden geproduceerd door twee gepassioneerde Brusselse brouwers: Yvan De Baets en Bernard Leboucq. Ze werken in een kleine brouwerij en maken er een punt van ouderwets bier te maken, ongefilterd, niet-gepasteuriseerd, vrij van additieven, met alleen nobele grondstoffen van eerste kwaliteit. De eis van kwaliteit en het ontbreken van compromissen zijn inderdaad een van de kenmerken van de brouwerij. Bitterheid is het handelsmerk van de brouwerij: het is de basis. Deze bieren, met hun complexe smaak en goed gemarkeerde persoonlijkheid, zijn echte bieren van karakter, gemaakt in Brussel.

Inhoud VE Verkrijgbaarheid
Fles 33cl Doos 24/st Altijd beschikbaar m.u.v. seizoensbieren
Fles 75cl Doos 12/st Niet beschikbaar
Fust 20L Keykeg op aanvraag
Fust 30L n.v.t niet verkrijgbaar

Assortiment

Taras Boulba (4,5%), is het perfecte sessionbier, bitter in de mond en beladen met complexe gistaroma’s, hopped tot perfectie en zo drinkbaar als elk bier dat je ooit hebt geprobeerd. Het is een ideaal bier als vervanger voor een pilsener.

Zinnebir (6%), is een blond goudkleurig bier met een laag alcoholpercentage, moutig met fijne bitterheid en een goede lengte in de mond. De complexiteit  ontwikkelt een intens fruitig-hoppig aroma in de neus.

Brusseleir Zwet IPA (8%), is een krachtige en complexe black IPA, Brusseleir onderscheidt zich door zijn rijke moutige karakter en licht chocoladeachtige tonen.

Jambe-de-bois (8%), licht koperkleurig blond, is een vol en krachtig bier. De neus doet denken aan rijpe banaan en een subtiele mix van oude variëteiten van aromatische hop. In de mond de mout domineert, ondersteund door een lange en fijne bitterheid.

Stouterik (4,5%), een type Belgische stout volgens Ierse traditie met 4,5% alcohol: licht, droog, ietwat bitter, met complexe brandtoetsen. De neus is aangenaam geparfumeerd door de aanwezigheid van een Engelse aromatische hop die kenners bijzonder op prijs stellen.

Bruxellensis (6,5%), 4 maanden op fles hergist met 100% Brussels Brettanomyces gist. Amberkleurig met koperen reflecties, zeer fruitig (ananas en rood fruit), ondersteund door hoparoma’s en complexe noten van oud leder. Ondanks zijn 6,5%, maakt de droge en bittere afwerking het tot een verrassende dorstlesser.

Brussels Calling (6,5%),  een seizoensbier en tevens het jubileumbier van de brouwer. Het wordt ieder jaar gebrouwen op 22 december. De basis is altijd een blond bier, waarvoor elk jaar de hop wordt veranderd. Het resultaat is een “Belgische IPA”, waarin balans koning is en – raar maar waar – ruimte blijft voor fermentatiesmaken.

Saison du Meyboom (4,2%), het zomerbier bij uitstek, licht en verfrissend, met rustieke granen (spelt, rogge en tarwe) en oude variëteiten van aromatische hopbellen in dry-hopping.

Wintermess (8,5%), winterbier van de brouwer met haar karamel- en chocoladearoma’s, het romige schuim, haar fruitige nuances en haar droge en bittere afdronk.