Brouwerij Vagebond

Brouwerij Vagebond is opgericht in 2005 door drie vrienden die hun passie deelden voor ambachtelijke bieren. Gestart als kleinschalige hobbybrouwerij werd in 2011, door René Schoofs en Michel Van Loon, de stap gezet om een officiële brouwerij te worden. Toelating hiervoor werd verkregen en vanaf 12 april 2011 werd het Brouwerij Vagebond VOF. Sinds januari 2014 is de brouwerij een éénmanszaak en is goed voor een productie van 2 hl. per brouwsel. Wij gebruiken alleen de beste grondstoffen en brouwen traditioneel met veel geduld en liefde. Het zijn ongefilterde, ongepasteuriseerde en hergistte natuurbieren met evolutie op de fles.

Inhoud VE Verkrijgbaarheid
Fles 33cl Doos 24/st altijd beschikbaar m.u.v. seioensbieren
Fles 75cl Doos 12/st op aanvraag
Fust 20L Dolium keg op aanvraag
Fust 30L n.v.t niet verkrijgbaar

Assortiment

Vageblond Tripel (8,0%).  Artisanaal Belgische tripel, blond bier van hoge gisting, met nagisting in de fles, niet gepasteuriseerd, ongefilterd. Gemout van geur, met een zeer zacht fruitig (steenvruchten) parfum. Een heel klein beetje donker gemout van smaak, met een uiterst lichte bitterheid, een toets van tarwe en iets subtiel zoetig (van de alcohol) op de achtergrond. Best volmondig en fijn fruitig (pompelmoes, abrikoos, nectarine, witte druiven), met een semi-plakkerige nasmaak waarin een kleine pepertoets te ontdekken valt.

Vageblond Primeur (8,0%) is een echt degustatiebier verrijkt met ‘een groene hopbloem TARGET uit eigen hof, wat dit bier een zeer aangename smaak en hoparoma geeft, zonder bitter te zijn. Het is niet te vergelijken met een zoveelste IPA.

Vageblond Groene Hop (8,0%) is een tripel verrijkt met ‘een groene hopbloem TARGET uit onze hof, wat dit bier een zeer aangename smaak en hoparoma geeft, zonder bitter te zijn.

Vagebruin (8,7%), is een artisanaal Belgische bruin winterbier van hoge gisting, met nagisting in de fles, niet gepasteuriseerd, ongefilterd. Gemout van geur, met een ietwat “zurig” en gekruid , niet erg overheersend weliswaar. Zurig en gemout van smaak, met een zachte bitterheid die stevig vloekt (wat ons betreft), een roodfruitig en kruidig karakter en een zoetige alcohol toets, die de nasmaak meteen behoorlijk plakkerig maakt.

Vagebond Quadrupel is een winterbier van 9,5% die zowel gewoon als op whiskey vat gerijpt (10%) vanaf november in beperkte mate beschikbaar is.

Zwarte Marjan (6,5%), een exclusief nieuw bier van brouwerij Vagebond. Een zacht fruitbier dat absoluut niet zoet noch zuur smaakt. De smaak is heel zacht. Het is een bier geworden met bijna een derde puur braambessensap. Dat is een bewuste keuze omdat de braambes best veel voorkomt in de streek waar de brouwerij gevestigd is.