Brasserie Artisanale de Rulles

Brasserie Artisanale de Rulles, opgericht in 2000, is een Waalse brouwerij die gelegen is in Arlon in de provincie Luxemburg. La Rulles is verkrijgbaar over de gehele wereld maar zeker niet commercieel. De ratings op beoordelingssites zijn meer dan terecht zeer hoog. De jaarproductie is ongeveer 4000 hl. Op dit moment zijn de bieren alleen in 75cl flessen verkrijgbaar maar vanaf 2019 zal de brouwerij ook bepaalde bieren in de voor cafés meer gangbare 33cl flessen gaan aanbieden.

Inhoud VE Verkrijgbaarheid
Fles 33cl Doos 24/st gedeeltelijke beschikbaarheid vanaf medio 2019
Fles 75cl Doos 12/st altijd beschikbaar m.u.v. seizoensbieren
Fust 20L Dolium keg op aanvraag beschikbaar (levertijd max. 3 maanden)
Fust 30L n.v.t niet verkrijgbaar

Assortiment

La Rulles Blonde (7%), een eenvoudig te drinken bier bij elke gelegenheid, maar ontdek nieuwe facetten bij elke slok. Kenmerkend door zijn complexheid, is nogal moutig (brioche), met rondheid gecompenseerd door een openhartige bitterheid.

La Rulles Brune (6%), bier met mahonie-reflecties. Romige mousse zoals een cappuccino, geroosterde neus, ronde mond en hebzuchtig. De aromatische hop is rijkelijk gemout maar niet dik en zorgt voor veel frisheid en een aanvulling op de geroosterde tonen.

La Rulles Estivale (5,2%), ondanks het lage alcoholpercentage een bier met veel karakter, dit bier geeft de voorkeur aan aromatische hop. Plantaardige tonen in de neus (buxus, zwarte bes). Makkelijk te drinken, super verfrissend, met een mooie citrusnoot (gele grapefruit) die u zult proeven.

La Rulles Cre Tonnere (6%), een licht feestelijk light bier dat subtiel geparfumeerd is met rum. De limoentonen van aromatische hop vermengen zich met de subtiele bloemige tonen van de agrarische rum van Martinique. Dit verfrissende bier zult u aangemaak doen verrassen.

De Rulles Impériale Pils (5,5%) behoudt de kenmerken van een Pils maar met veel meer persoonlijkheid, meer bitterheid en hoparoma. Uiteraard een echter dorstlesser.

La Rulles Tripel (8,4%), een bier met een licht koperachtig kleur. Warm en rond in het midden van de mond, eindigend met licht samentrekkend mondgevoel. U proeft smaken die kruiden oproepen. Het is een Triple om van te genieten.

La Rulles Houblon Sauvage (4,9%), is een seizoensgebonden bier, droge hopping van wilde hop die in de directe omgeving wordt geoogst. Kristalhelder bier met mooie groene tinten. In de neus combineert pepermunt met wat moutige tonen. Onverwacht proeft in de mond acaciahoning met een ultra verfrissende afdronk. Bier beschikbaar in het voorjaar in een beperkte oplage.

La Rulles Cuvee Meilleurs Voeux (7,3%), is een winterbier in een flamboyant kleedje, met een compacte structuur waarin de mout duidelijk aanwezig is, met waar toetsen van zoethout en verbena zorgen voor frisheid.

La Rulles Grande Dix (10%), een vintage bier, alleen gebrouwen in de winter. Digestief, volrond, robuust en krachtig, met een gastronomische afdronk (geglaceerde tonen en gedroogd fruit). Geniet langzaam van de Grande 10, serveer hem niet te koud om alle subtiliteiten te kunnen waarderen.

La Rulles Rullquin (6%), een uniek bier van gemengde gisting, de Stout Rullquin wordt verkregen uit een menging van 7/8 van Rulles Brune (Stout de Gaume) en 1/8 van een blend van 1 jaar oude lambiek, die 8 maanden gerijpt is op eiken vaten. Ongefilterd en ongepasteuriseerd, wordt dit bier gedurende 6 maanden in de fles hergist.