Brouwerij Eutropius

Brouwerij Eutropius, gelegen in het rustieke Zuid West-Vlaanderen, is het project van 2 jonge twintigers. Hun idee is hun passie voor artisanale bieren met hun omgeving te kunnen delen. Brouwer Wouter Vermeersch en commercieel verantwoordelijke Barbara Pratz hebben in een aantal jaren een prachtige brouwer opgebouwd die naast hun vaste gamma eigen bieren ook voornamelijk in opdracht van diverse bierfirma’s bier brouwt. Inmiddels is de brouwerij ook in het bezit van een blikkenlijn waardoor ook aan de vraag naar bier in blik kan worden voldaan. Een brouwerij die durft te investeren en dat siert ze enorm.

Inhoud VE Verkrijgbaarheid
Fles 33cl Doos 24/st Altijd beschikbaar
Fles 75cl Doos 12/st Niet beschikbaar
Fust 20L Dolium keg op aanvraag
Fust 30L n.v.t niet verkrijgbaar

Assortiment

Oscar Blond (6,6%), een mooi lichtbitter blond biertje gebrouwen met Cascade & Hallertau mittelfrüh hop.

Oscar Bruin (6,5%), is het bruine broertje van Oscar Blond. Hij is nagenoeg even licht als de Blonde maar dankzij de lage hopbitterheid veel zachter. De 3 soorten mout geven het bier een volmondige smaak met een zachte afdronk. In hoofdzaak speelt de caramelmout die een typische smaak in het bier achterlaat.

Oscar tripel (10,8%), een zwaar goudblond bier met weinig wit schuim. Geur: moutzoet, fruitig, wat honing. Smaak: zoet, banaan, appel, bubblegum, alcoholisch. Volmondig. Goede koolzuurprikkel. Afdronk: alcoholisch verwarmend, licht zoet, fruitig, honing. Echt een aanrader!

Remembrance (9%), het recept van Remembrance ’14-’18 werd in 2011 ontwikkeld als herdenking voor de Grote Oorlog. De streek rond Kortrijk waar de brouwerij gelegen is kwam – net zoals zowat de rest van Vlaanderen – in deze tijd zwaar onder vuur te liggen.Het Belgische leger werd in de strijd bijgestaan door vele buitenlandse mogenheden, onder meer de Amerikanen. Remembrance ’14-’18 werd dan ook ontwikkeld samen met 2 Amerikaanse hobbybrouwers.

St. Tabarnak (6,6%), is het resultaat van de samenwerking tussen Brouwerij Eutropius & de Canadese death metal formatie Kataklysm. St. Tabarnak is zacht blond bier met een frisse fruitige smaak. De nasmaak wordt gedragen door een lichte toets koriander. Een allemansvriend die zowel als aperitief- en degustatiebier kan worden gedronken.